Rätten att äga sin egen kropp

En stor del av jämställdhetsarbetet handlar om att kvinnor har rätten att äga sin egen kropp. Tyvärr har det genom tiderna och även i många kulturer inte varit en självklarhet. Även i kulturer där vi tror att jämställdheten är hög styrs kvinnliga ideal fortfarande än mäns åsikter och preferenser.

Du ska trivas i din kropp

Det viktigaste är att du som kvinna trivs i din egna kropp. Tyvärr är det svårt att veta vad du egentligen känner och vilka tankar som kommer från ideal du tar del av ute i samhället. Men en sak är viktig att komma ihåg och det är att det finns inga krav på att du som kvinna måste vara helt naturlig för att vara jämställd.

Det är helt okej att som kvinna vilja ha bröstimplantat trots att du kämpar för jämställdhet. Är du en av dem så har Motiva Ergonomix bröstimplantat som ser naturliga ut och är anpassade efter kroppen. Motiva Ergonomix är självklart helt säkra att använda och ger ett resultat som de flesta blir nöjda med.

Det är inte heller några problem med att vilja raka bort kroppsbehåring, sminka dig eller på något annat sätt göra förändringar i ditt utseende. Jämställdhet handlar just om att kvinnor ska ha samma rättigheter som män. Och det är få män som blir tillsagda hur de ska se ut.

Få hjälp

Om du känner dig osäker på din kropp och kroppsideal finns det hjälp att få. Exempelvis RFSU är en organisation som arbetar med detta. Är du ung kan du också vända dig till ungdomsmottagningen i din kommun.